dinsdag 23 februari 2010

Bijeenkomst GGZinActie 21-01-2010

Een maand geleden kwam GGZinActie weer bijeen. Helaas met weinig deelnemers, maar wel met Thijs Stoop. Thijs is lid van de Raad van Bestuur en was op uitnodiging bij onze bijeenkomst aanwezig.
Tijdens deze bijeenkomst, waarin Mireille ook het laatste rapport van “Zorg geen markt” (Kleur Bekennen) presenteerde, werd gediscussieerd over de mogelijkheden die wij binnen onze instelling en op de werkvloer hebben, om onze Raad van Bestuur positief te stimuleren. Doel daarbij is om mensen alert te houden, wakker te houden, en gericht te houden op behoud van kwalitatief goede zorg in een tijd waarin we regelmatig het gevoel hebben dat de poten onder onze stoel worden weggezaagd.
Het was heel prettig om te merken dat de Raad van Bestuur dit gevoel deelt. Bovendien bleek dat zij allerlei initiatieven ondernemen om de politiek en de zorgverzekeraar bij de huidige praktijk te betrekken en gevoelig te maken voor de nood die heerst. Deze initiatieven blijken alleen niet gecommuniceerd (of in ieder geval niet doeltreffend gecommuniceerd) te worden naar de werkvloer.
In de afsluiting van onze bijeenkomst is gesproken over wat wij als medewerkers kunnen doen en dat bleek nog niet gemakkelijk. Wel kwam ter sprake dat de actiegroep “De GGZ laat zich horen” een landelijke actie voorbereidt, en wij zijn zeker van plan ons hierbij aan te sluiten. Wat we nou praktisch kunnen doen binnen onze eigen instelling is vooralsnog niet eenduidig.
Uiteindelijk hebben Frans en Mireille besloten hierover te brainstormen en de uitkomst daarvan vervolgens via mail en weblog aan jullie, collega’s, voor te leggen.
Wij hopen op veel reacties maar roepen jullie hierbij ook op om ideeën op de weblog te zetten! (zie onder dit bericht: klik op “reacties”).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten