maandag 15 maart 2010

Brandbrief: HART VOOR DE ZORG

Beste collega's,

Donderdag 4 maart jongstleden presenteerde onze Directeur Algemene Zaken Alex Kolder de gevolgen van de (geplande) bezuinigingen voor de financiële situatie van GGZ inGeest.

Naar onze mening werd hier voor de zoveelste maal aangetoond dat de GGZ in de problemen zit en dat onze managers geen andere keus lijken te hebben dan ervoor te zorgen dat de instelling het hoofd boven het bezuinigingswater houdt.
De verkapte marktwerking die CDA-minister Ab Klink inmiddels heeft ingevoerd speelt een enorm grote rol hierin en het ziet er naar uit dat het in de komende jaren alleen maar erger zal worden.

Gelukkig zien we binnen de politiek langzamerhand meer twijfel ontstaan over de marktwerking in de gezondheidszorg. Klink houdt dan wel krampachtig vast aan zijn ingestelde beleid, maar het is inmiddels niet meer alleen de SP die de desastreuze gevolgen van de marktwerking benoemt. Ook de PvdA heeft zich nu expliciet uitgesproken TEGEN de marktwerking.

NU is het moment om je kans te grijpen en een verschil te maken. Laat je niet verleiden om toe te geven aan het gevoel van onafwendbaarheid, aan overspoelende drukte of aan het idee dat het toch allemaal geen zin heeft. NU is het moment om iets te doen. Zo is er in ieder geval de mogelijkheid om een nieuw kabinet te kiezen, en te kiezen voor een partij die WEL hart voor de zorg heeft.

Heb jij hart voor je werk en voor je patiënten, sluit je dan aan bij onze actie, want wij hebben HART voor de zorg!
Vul onze enquête in en kijk op ons blog: www.ggzinactie.blogspot.com

Met HARTelijke groet,

Mireille Boerma en Frans Muller

Geen opmerkingen:

Een reactie posten